• BIST 9964.05
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C

Tırsan’dan 10 Milyon Avro’luk Yatırım

Tırsan’dan 10 Milyon Avro’luk Yatırım
Türkiye’nin en büyük treyler üreticisi Tırsan, kataforez tesisi kurdu.

Ar-Ge ve üretim yatırımlarıyla sektöre yön veren Tırsan, 10 milyon Avro yatırım yaparak son teknoloji kataforez tesisi kurdu. Treylerlerin omurgası olan şasi ve panellerinin adeta iliklerine işleyen kataforez kaplama, bu parçaları pasa karşı 10 yıl boyunca koruyor.

Kataforez kaplama sayesinde treyler şasi ve parçalarına nüfuz eden çinko, şasi ve diğer parçalar darbe ya da delinme gibi dış etkilere maruz kalsa bile pasın yürümesine engel olarak Tırsan müşterisinin yatırımını koruyor, araçların ikinci el değerini artırıyor. Tırsan bu sayede müşterilerine 10 yıllık paslanmazlık garantisi verirken, bu yılsonuna kadar da kataforez kaplamadan doğan bin Avro’luk ek maliyeti müşterilerine yansıtmamakta.

Tırsan kataforez tesisinde, diğer tüm kataforez uygulamalarından daha başarılı ve güvenilir olan çinko tri-elektron metodu kullanılıyor. Şasiler kataforez boya kaplama öncesinde otomatik kumlama makinesinde kumlandıktan sonra, 12 farklı istasyonda 11 farklı işlemden geçerek kataforez kaplama uygulanıyor. En nihayetinde ise tüm işlemlerin daha kalıcı olabilmesi için şasi ve kataforez kaplanan diğer parçalar fırınlanıyor.

Tırsan’ın tüm perdeli ve tenteli treylerlerinde, hem şasiler hem de tüm kaynaklı çelik parçalar kataforez kaplanmaktadır. Bunun yanı sıra, damperli ve Tırsan frigo araçlarda şasilere kataforez uygulanmakta. Açık kasa araçlarda ise hem şasi hem de kapaklara kataforez uygulanmakta, paslanmazlık koruması sağlanmaktadır. Tırsan’ın etkin satış sonrası hizmetleri de düşünüldüğünde, bu sayede araçların ikinci el değeri ilk yatırım maliyetine göre korunduğundan, müşterilerin yatırım geri dönüşü artıyor, filolarının değeri yükseliyor.

Kataforez tesisi ile birlikte devreye alınan atık su arıtma tesisi ise, Sakarya’nın en modern kimyasal ve biyolojik entegre su arıtma tesisi. Saatte 10 metreküp kimyasal atık su arıtan tesis, günde 200 metreküp evsel atık su ve 440 metreküp de toplam atık su arıtma kapasitesine sahip. Bu da, arıtma tesisi sayesinde her ay iki olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar çevreye zararsız suyun yeniden kullanıma kazandırılması anlamına geliyor.


10 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77