Bu teslimat ile yıllar içinde Gaziantepli lojistik firmasına 765 adet treyler teslim etmiş olan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Webinar yöntemiyle yapılan toplantıda, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık 165 adetlik araç alımı yaptıklarını duyurdular. Eyüp Bartık yıl sonuna kadar 85 adetlik bir alım daha yapacakları ve toplam adedin 250’ye ulaşacağını söyledi.
28 Mayıs’taki teslimat törenine Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Tırsan Satış ve Bayi Yönetimi Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katıldı.
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik’in bölgesinin gurur kaynağı bir firma olduğunu belirterek bugüne kadar 765 adetlik bir işbirliklerinin olduğunu söyledi. Güçlü lojistik firmalarının bulunduğu bölgelerin ülkenin dış ticaretine olan katkısını artırdığını aktaran Nuhoğlu, Eyüp Lojistik’in sağladığı başarıya vurgu yaptı. Nuhoğlu, “Gaziantep gibi deniz ve trenin hakim olduğu bir bölgede karayoluyla rekabet edebilmeniz için çok verimli olmanız gerekiyor. Bunu Eyüp Başkan çok iyi yaptı ve büyümeye devam etti. Bölge ticaretinde söz sahibi oldu. Bizim değerimiz bunlardır. Lojistik sektörünün gücü bireysel başarılarının toplamından çıkıyor ama sağlanan fayda bu toplamdan çok daha fazlası oluyor” dedi.
Nuhoğlu: “Yeni düzende Türkiye avantajlı”
Korona etkisiyle birlikte 2019 ve öncesinin rakamlarının bir daha geri gelmeyeceğini söyleyen Nuhoğlu; yeni dünya düzeninde Türkiye’nin bir şansı olduğuna ve tedarik zincirindeki yeniden yapılanmanın Türkiye’nin lehine olabileceğine dikkat çekti. Nuhoğlu açıklamasında şunları söyledi: “yeni dönemde bölgesel işbirlikleri öne çıkarken küreselleşme aynı olmayacak. Avrupa ülkeleri üretim gücünü kaybederken iş modelleri de sorgulanmaya başlandı. Dünya tedarik zincirinde hızlı bir değişim olmasa da önümüzdeki süreçte stratejik kararlar alınacak ve Türkiye bölgedeki en yetkin ülke olarak öne çıkabilir.”
Öngörü yapmanın çok zor olduğunu ve sürecin çok belirsiz olduğunu kaydeden Nuhoğlu, Mart ve Nisan ayındaki düşüşlerin ve kapıların kapanmasının ardından ticaretin dengesinin yeniden kurulmaya başlandığını ancak konsoloslukların kapalı olması nedeniyle vize sorunlarının devam ettiğini belirtti.
Son dönemde üretimin ekonomiden aldığı payın artarken hizmetin payının ise düştüğüne değinen Nuhoğlu, Tırsan’ın da bu süreçten etkilendiğini ve 11 bin treyler satışıyla kapatmayı planladıkları 2020 yılını yüzde 30-35 düşüşle 7000-7500 adetlerde kapatabileceklerini açıkladı. Avrupa’nın kendileri için hedef pazar olmaya devam edeceğini de hatırlatan Nuhoğlu, Avrupa’daki güçlerini daha da attıracaklarını vurguladı.
Eyüp Lojistik Ağır Ticari Araç Kiralama İşine Hazırlanıyor
Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da yaptığı konuşmada, araç alımı için yıl başında planlama yaptıklarını ancak yaşanan salgın nedeniyle bir süre aksama yaşandığını belirterek “Ancak biz ülkemize güveniyoruz ve bu yüzden yatırımızı yaptık” şeklinde konuştu. Tırsan ile 1995 yılından bu yana çalıştıklarını ve 765 adetlik araç alımı yaptıklarını aktaran Bartık, Tırsan’a büyük bir güven duyduklarını söyledi.
“Filomuzda Tırsan’dan başka treyler yok” diyen Bartık, Tırsan’ın sunduğu işletim, kullanım ve ikinci avantajlarının sağladığı faydaları anlattı. Tırsan'ın ikinci el değeri için “Havaya atsanız yere düşmüyor” diyen Bartık, Tırsan ürünlerinin hizmet verdikleri müşteriler için de kendilerine avantaj sağladığını belirtti.
Yatırımlarının devam ettiğini ve Gaziantep’teki 100 bin metrekarelik depo yatırımına İstanbul’da 70 bin metrekarelik depo ve Çatalca’da bulunan arsadaki çalışmalarla devam ettiğini belirtenBartık, yerli girişimci olarak rekabeti terk etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Yılın ikinci yarısında şirket olarak önemli adım atacaklarını söyleyen Bartık, Eyüp Lojistik olarak tren ve gemi gibi yollarla insan faktörünün etkisini azaltan çalışmalar yaptıklarını ve bu süreçte bunun avantajlarını yaşadıklarını açıkladı. Ticari araç ve treyler kiralama işine gireceklerini açıklayarak 3 yıl içinde önemli değişim geçireceklerini belirten Bartık, lojistik sektöründe tedarikçi olacaklarını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.