• BIST 9685.49
  • Altın 2813.908
  • Dolar 33.8863
  • Euro 37.5669
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

Turkish Cargo İstanbul Havalimanı’ndaki SMARTIST Tesisi ile IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası Aldı

Turkish Cargo İstanbul Havalimanı’ndaki SMARTIST Tesisi ile IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası Aldı
Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası (IATA SFOC, Smart Facility Operational Capacity Certification) aldı.

SMARTIST Terminali için elde edilen sertifikasyon, Turkish Cargo operasyonel prosedürlerinin IATA Regülasyonlarıyla (IATA Kargo Elleçleme Kılavuzu, Tehlikeli Maddeler Regülasyonları, ULD Regülasyonları, Sıcaklık Kontrol Regülasyonları, Canlı Hayvan Regülasyonları ve Bozulabilir Kargo Regülasyonları) uyumlu olduğunu doğrulamaktadır.  

Dünyanın en gelişmiş tesislerinden biri olan SMARTIST’te, yüklerin operatör veya forklift kullanımına ihtiyaç duyulmadan bilgisayar kontrollü Otonom Depolama ve Boşaltma Sistemi (ASRS) ile depolanıp transferi gerçekleştiriliyor. Ayrıca ULD Depolama Sistemi ile de ULD depolama süreçleri otomatikleştiriliyor. Bu akıllı depo yönetim sistemleri sayesinde, iş gücü katma değerli görevlere atanarak operasyonel süreçler hızlandırılırken aynı zamanda oluşabilecek olumsuz durumlar minimize ediliyor ve maliyet tasarrufu sağlanıyor.

Alınan sertifika ile ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Ali Türk; “Turkish Cargo olarak 2033 yılına kadar sektörde lider olmayı hedefliyoruz. Hedefimizin temelinde ise müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak yer alıyor. Tüm yatırımlarımızı ve iş süreçlerimizi bu vizyona göre şekillendiriyoruz. Bu anlamda, IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası markamız için son derece değerli bir akreditasyondur. Zira bu sertifikasyon SMARTIST’in uluslararası kalite standartlarına uygunluğunu doğrulamakla kalmıyor aynı zamanda dijital çözümlerimizin, akıllı sistemlerimizin, operasyonlarımızın ve insan kaynağımızın gelecek hedeflerimizle uyumlu çalıştığını da gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Ali Türk

IATA Küresel Kargo Başkanı Brendan Sullivan; “Turkish Cargo’nun SMARTIST tesisi için IATA Smart Facility Operational Capacity (SFOC) Sertifikasını aldığını duyurmaktan memnuniyet duyarız. Bu sertifikasyon, Turkish Cargo’nun operasyonel mükemmeliyete olan bağlılığını vurgulamakta olup, her türlü kargonun sorunsuz, güvenli ve küresel standartlara uygun bir şekilde taşındığını tescillemektedir. SMARTIST tesisi, dünya genelindeki kargo tesisleri için yüksek bir standart belirlemekte ve SFOC Sertifikası, Turkish Cargo’nun müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkararak liderlik vizyonunu pekiştirmektedir.” dedi.

Turkish Cargo İstanbul Havalimanı’ndaki SMARTIST Tesisi ile IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası Aldı

IATA SFOC Sertifikası, bağımsız denetçilerin IATA standartlarına göre gerçekleştirdiği detaylı incelemeler sonucunda verilmektedir. Bu prestijli sertifikasyon, tüm özel ve genel kargoların kabulünden uçağa yüklenmesine kadar olan elleçleme ve depolama süreçlerinin küresel standartlara uygunluğunu kanıtlayarak, tesislerin operasyonel verimliliğini ve rekabet gücünü artırmaktadır. Ayrıca, hava kargo taşıyıcılarının denetim yükünü azaltarak operasyonların daha verimli yürütülmesini sağlamakta ve müşteri memnuniyetini yükseltmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77